hits

Psyk syk

"All grunn til bekymring. Bloggingen kommer og går. Ting går opp og ned, akkurat som livet. Livet er så skjørt. Noen tar det for gitt mens noen kjemper for det, og noen, de vil ikke engang ha det."

 

Dette innlegget skrev jeg for noen mnd. siden, men jeg turte ikke å legge det ut. Men nå er jeg friskere og klar for å dele. Det har skjedd en hel del siden da, mye som kanskje skulle vært sagt før dette, men det får komme senere. Alt til sin tid.

 

"Jeg har på meg hvit, gjennomsiktig blondeskjorte, det er lørdag, i starten av desember og det er julebord med gode venner. I går var jeg på julebord med jobben, så jeg har kun sovet noen få timer og startet dagen med en øl for å orke nok en fest. Nå har vi spist pinnekjøtt, praten flyter rundt bordet og akevitten smaker ikke sterkt lenger. Jeg er full og sliten, og må tisse, så jeg går ned til første etasje på toalettet. Det er bare meg der så jeg tenker at det er helt innafor å gjemme seg i en krok for å slappe av bare en liten stund. 

Det kommer mye tanker, tanker jeg har hatt lenge og ikke sagt høyt, men nå er jeg full og følsom. Etter en stund kommer ei venninne og jeg begynner å gråte, "Jeg vil ikke mer","Jeg vil ikke være her mer". Så er det gjort, katta er ute av sekken, stillheten er brutt, tanker blir til virkelighet. Plutselig ligger jeg på bakken ute i snøen og ber om hjelp. Jeg gråter, røyker og går manisk i ring ute på gårdsplassen mens verdens beste venninner prøver å snakke med meg samtidig som de ringer rundt for å få hjelp. Midt oppi alt det fæle sier jeg "Jeg er syk" og ler høyt. Hele situasjonen er jo helt på tryne komisk. Det skulle vært filmet så vi kunne se og le av det senere. Også er det så deilig å si det høyt "JEG ER SYK!". 

Psyk syk. 

Jeg har alltid tenkt at det er så ekkelt med folk som er psykisk syke fordi man ikke kan vite hva de kan finne på. Men jeg, jeg er fortsatt meg. Jeg kan finne på mye rart, men det er ikke ekkelt, det er helt normalt. Det som ikke er normalt er at jeg har blitt deprimert, det er litt ekkelt, men det gjør ikke at jeg finner på noe rart. Det gjør at jeg blir nedstemt, føler håpløshet og sover veldig mye, men jeg får hjelp. 

Å være deprimert er som å være psykisk forkjølet sier de. Akkurat som det er forskjellige måter å være fysisk syk på er det forskjellige måter å være psykisk syk på. Så å være psykisk forkjølet kan jo ikke være så ille, det må jo være mye verre å ha psykisk blindtarmbetennelse for eksempel."

<3

 

- Frk. Bang

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar